Campingferie i Europa er et kæmpehit

Campingferie i Europa er mange danskeres foretrukne ferieform

Campingferie i Europa fra Lapland til Sydspanien forbinder så mange danskere med den bedste sommerferie. I kører hjemmefra, med bilen pakket og godt humør på bagsædet. Timerne på vejene bliver brugt på sjove lege og quizzer, høre lydbøger, synge med på god musik eller spotte sjove nummerplader. Gode ferieminder og de hyggelige timer i bilen gør, at camping er og bliver danskernes foretrukne ferieform. Campingferie er med tiden blevet til mange forskellige ting. Fra tidligere at pakke telt, liggeunderlag, gasblus og campingstole, til at sætte campingvognen på bilen og køre ud i det blå eller nu køre mod store, luksuriøse campingpladser med alverdens former for indkvarteringsmuligheder.

Gør dine rejsedrømme til virkelighed

Du kan søge på 1, 2 eller 3 kriterier:

Rejseinteresse
Rejsemål, der matcher din rejseinteresse
Rejsearrangør der kan levere din drømmerejse

Hvad slags ferie kunne du tænke dig?

Hvilket land kunne være dit rejsemål?

Rejsebureauer


Vidste du, at Traveltalk har over 1000 rejsetips og vokser hver dag. Klik Bookdinrejse.dk for at se mere fra danske rejseleverandører. Se også flybilletter mv fra Skyscanner.

Camping i hele verden, intro til “campingferie” fra lille telt til glamping og luksuscamping

Især lande som Tyskland, Italien, Frankrig og Kroatien er populære ferie destinationer, når danskerne skal på campingferie. Godt vejr, flotte strande og lækker mad trækker især danskerne til hele sommeren.

Luksus camping med maksimal uafhængighed og frihed

Luksuscamping er tidens helt store hit og mange danskere nyder hvert år godt af, at pakke bilen og indlogere sig i et lejet mobilhome, bungalow eller luksustelt på campingpladser sydpå. Mange danskere bliver tiltalt af den store frihed, som luksuscamping medfører. Gør rejsetiden til en del af ferien med overnatninger, gode pauser og spændende seværdigheder undervejs. Når bilen skal pakkes, er det kun bagagerummets størrelse der sætter grænser for, hvad danskerne tager med på campingferie. Alt fra badedyr og strandhåndklæder til vandrestøvler, havregryn og rugbrød kommer i bagagerummet, når danskerne drager på campingferie. Mange danskere ser det som en fordel at leje mobilhomes, bungalows, lodgetelte eller andre boligtyper på campingpladserne, frem for at skulle køre med campingvogn eller autocamper. Dels fordi man undgår besværet med at køre med en stor campingvogn med fartbegrænsning og dels fordi mange af boligtyperne ofte har mere plads, større køkken, toilet og bad samt lækker træterrasse.

Det afslappede campingliv tiltrækker mange danskere

Danskerne er vilde med campinglivet og den hyggelige og afslappede stemning der er til at finde på campingpladserne. Det at have muligheden for selv at kunne købe ind og tilberede måltider i ’hjemlige’ rammer, bidrager til en dejlig afslappet ferie. Samtidig behøver familiens yngste ikke at skulle sidde pænt på restaurant hver aften og man kan lave sig en hurtig frokost eller snack i boligen, inden man skal i poolen igen.

På de fleste campingpladser tilbydes et varieret aktivitetsprogram spækket med sjove lege, konkurrencer, aktiviteter og underholdning for hele familien. Mange steder er mini- eller børneklubber meget populære, da børnene får mulighed for at møde nye venner, ofte også på tværs af nationaliteter. Børnefamilier drages ofte i retning af campingpladser med store poolområder, hvor der er masser af plads at boltre sig på, og med et væld af arrangementer og aktiviteter dagen lang. Familier med større børn vil ofte gå efter campingpladserne med de helt store poolområder med vilde vandrutsjebaner og sportsfaciliteter, og par uden børn vil ofte foretrække en rolig og måske mindre campingplads hvor afslapning er i højsædet eller beliggenheden i top i forhold til kulturelle oplevelser og seværdigheder.

Mange danskere kommer vidt omkring, når de tager på campingferie. For at nå det hele, kan det være en god ide at gøre sig tanker om hvilke ting man gerne vil opleve på de feriedage man er afsted. Mange danskere er enige om, at der selvfølgelig skal være kulturelle oplevelser på ferien, men at det vigtigste er, at nyde solen fra en liggestol ved poolen eller stranden og bare slappe helt af. Det er på ferier man har tid til at nyde hinandens selskab og især på campingferier kan hele familien komme hinanden ved med sjove spil og lege, gåture i området eller boldspil i poolen.

Alle er vilde med campingferie

Både store og små familier, unge, ældre, danskere der bare skal nyde solen ved poolen og danskere der skal opleve en masse kulturelt, er vilde med at tage på camping. Igen er det den store frihed det giver at have bilen med på ferie. Vil man en tur til en storby, besøge en rolig, afsides strand eller noget helt tredje, er det nemt at komme rundt i sin egen bil i forhold til at skulle booke busture, togbilletter og holde styr på shuttlebussernes køreplaner.
Flotte faciliteter, hyggelige restauranter og barer, fitnesscentre og pools er blandt de mange faciliteter, campingpladserne byder på. Campingpladsernes ofte brede udvalg af faciliteter hjælper danskerne med at have den bedst mulige ferie. De mange campingpladser og deres forskellige udvalg af aktiviteter, faciliteter og beliggenheder sikrer, at deres gæster kan få alle deres feriedrømme opfyldt.

Campingferie i Europa

Campingferie i Europa

Gode råd til køreturen, bil og papirer? Pakket rigtig? Pauser?

Tager man på campingferie i Europa, er der nogle gode råd at huske på. Lidt tid inden afrejse er det en god idé at undersøge, om der er specielle færdselsregler, vejafgifter eller vejarbejde i de lande man skal igennem.

For sikkerhedens skyld, er det er også vigtigt at sørge for, at bilen har det rigtige tryk i dækkene, at bremserne virker, at der er fyldt sprinklervæske på og at alle papirer på bilen er i orden. Når der skal tilbagelægges så mange kilometer, er det smart at tjekke bilens forskellige dele både før man tager afsted og undervejs. Når bilen skal pakkes, skal man også tænke sig om. De tungeste ting ligger bedst, og mest sikkert, nederst og længst fremme i bagagerummet. Medbragt mad- og drikkevarer kan med fordel ligge yderst, så det er nemt at få fat i. Har man planlagt en overnatning på vejen, kan det være en god ide at have pakket en lille taske med toiletsager og skiftetøj, så man ikke skal tømme hele bilen for én enkelt nat.

Det kan også være en god idé at aftale hvor længe der skal være mellem pauserne og hvor ofte man skal skiftes til at køre bilen. Når bilen er pakket tungt, skal kørslen naturligvis tilpasses. Det er derfor klogt at holde lidt ekstra afstand til forankørende og huske på, at den ekstra vægt svækker bilens accelerationsevne, så overhalinger kan godt tage længere tid end normalt.
Især for børnefamilier er det en god ide at sørge for lækre snacks, drikkevarer og underholdning til bagsædet, så ungerne er aktiveret på køreturen der godt kan være lang. Grøntsagsstænger, sandwichs og frugt er gode snacks som er nemme at spise mens bilen kører. Der er lavet mange sjove og spændende lydbøger og podcasts som hele familien kan underholdes med på køreturen. Mange steder kan man købe aktivitets- og malebøger, som med garanti vil være et hit på bagsædet.

Se flere gode råd til forberedelse af bilferien

Gode råd til din bilferie

Campingferie i Europa

Campingferie i Sydeuropa

Bestil familiens næste campingferie i Europa, også Sydeuropa

Hos Dansk Bilferie (Tyskland) og Friferie (Norge, Tyskland) har de det største udvalg af mere end 500 campingpladser i Sydeuropa, så her er der bedst mulighed for at finde netop den campingplads, der passer til jeres families behov og ønsker. I finder alt fra små, hyggelige campingpladser til kæmpestore luksus campingpladser med alt, hvad I kunne drømme om af faciliteter, aktiviteter og campingboliger. Der er med garanti en campingplads og en campingferie, der matcher jeres ønsker 100%!

Campingferie i Europa

Campingferie i Europa

Se mange forslag til campingferie i Europa

Camping i Frankrig med mere end 11.000 campingpladser

Camping i Italien, bedste rejsetips til camping

Kort oversigt

Nyeste Rejseartikler