Europa

Europa og EU er vor sekundære identitet

Europa og EU er vor sekundære identitet som danskere med den største indflydelse på vort liv, hverdag og fremtid.

Og så er det en række fantastiske rejselande, og de færreste har været i dem alle, men de har alle noget særligt og vedkommende at byde på. Et af dem er verdens mest populære rejseland tilmed, nemlig Frankrig. Andre er små eller større perler, der bare venter på, du finder dem (f.eks Montenegro eller Moldova). Nogle gange er den bedste rejse lige om hjørnet, og så meget nemmere at besøge på en kortere eller længere ferie. Så lad os udforske lidt.

Geografisk beskrevet er det ikke det største kontinent eller har flest indbyggere. Europa har ca. 750 millioner mod Afrika´s 1.2 mia. og Asiens 4.4 mia. (2016). Hele jordens befolkning skønnes at have rundet 7 mia.

Vi er ikke mindre end 50 lande i Europa

Der er til manges overraskelse ikke mindre end 50 selvstændige lande i geografisk forstand, mens der kun er 28 i EU. Dvs. en række lande som Rusland er i geografisk forstand en del af Østuropa. Den østlige grænse går ved Ural bjergene. Der er også lande som Grønland, der ikke er geografisk europæiske, men som bekendt i dette tilfælde tilhører Danmark, og dermed har en stærk geo-politisk tilknytning.

Moderen til Kong Minos af Kreta

Pyh lettere kompliceret, men så fik vi det på plads og kan fokusere på alle de dejlige rejser der venter i Europa. Og dog vent lige: hvor kommer navnet fra?
I den græske mytologi var moderen til Kong Minos af Kreta nemlig Europa og faderen Zeus, Europa var en smuk adelig kvinde af fønesisk afstamning. Efter den smukke græske kvinde blev vort kontinent navngivet. Europa optræder som navn første gang i det græske episke digt Illiaden tilskrevet den store forfatter Homer. Maleriet herover er et udsnit af den berømte maler Tizian.

Rejseinspiration fra Europa

Italiens vindistrikter i verdens største vinland

Italiens vindistrikter producerer mest vin i verden  – og noget af det bedste.
Italiens vindistrikter er spredt over alle Italiens 20  regioner fra Alperne i Nord til Sicilien i syd. Forskellige vine og druer, et utroligt varieret smagsindtryk og et studie for livet i velsmag og naturligvis det perfekte match til Italiens rige køkken.
Det er samtidigt et af verdens ældste…

Matera i Syditalien, europæisk kulturby 2019

Matera i Syditalien – huleboere i tusinde år
I 2019 er Matera, sammen med Plovdiv i Bulgarien, europæisk kulturhovedstad ligesom Århus var det i 2017. Men hvad er det Matera kan, som gør, at det fortjener at modtage den store hyldest, det er at være et af to forenende midtpunkter for det europæiske kontinent?

Med en kølig drink i hånden åbner…

Camping 200 km nord for Polarcirklen

Lapland, den sidste virkelig vilde natur i Europa.
Camping i Lapland, Sverige året rundt, er måske en af de mest givende oplevelser af overvældende natur, du nogensinde vil være så heldig at give dig selv og dem du rejser med. Du er 200 km nord for polarcirklen i Sverige, et stort land med kun ca. 12 millioner mennesker. Og langt…

Mille Miglia, bilsport og San Marino

San Marino og bilsport har en lang romance kørende.
Hvad er det med San Marino, verdens 4. mindste land i Italien tæt på Milano –  og bilsport? Der er jo en tæt og lang relation, hvor både Formel  Uno og det super klassiske Mille Miglia, der ender midt i Rom og stopper al trafik der,  ofte leverer spektakulære billøb til…

Alpendorf er lillebror til Wagrain, men har samme fantastiske skiområde

Alpendorf, lillebror til Wagrain, og samme skiområde
Alpendorf er bare det hyggeligste mindre skisted, du kan finde. Alpendorf deler tilmed skiområde med det populære Wagrain. Alpendorf er bare en del billigere, selvom det giver adgang til det samme, kendte skiområde. Der er flere fordele. I selve Alpendorf er der ofte færre mennesker på pisterne, og det giver som regel kortere…

Paris - fordi du er uimodståelig

Paris er kaldt “Byernes by”. Men hvorfor ?
Frankrigs hovedstad ligger i verdens førende turistland, og er kendt over hele verden som “byernes by”. Det er ikke dårlig branding og det lover en masse, som Paris kan holde langt det meste af. Du kan finde mere imponerende byer med flere meget høje huse, større byer som Tokyo, og mindre og…

Cervinia, skiferie i Italien. Kender du dette familievenlige skisted ?

Cervinia i Italien, meget bedre skiløb bliver det ikke
Uden tvivl Italiens mest snesikre skiområde skarpt forfulgt af Livigno, men her er vi på de smukke pister ved Matterhorn med de skarpt skårne og dramatisk flotte bjerge, signaturen for Monte Cervino, som Matterhorn hedder på den italienske side. Bjerget, der rummer de mange pister, er nemlig Monte Cervino. For de…

Seværdigheder i Liechtenstein

Vaduz  slottet – i Liechtenstein´s berømte hovedstad
Vaduz slottet ligger i  Liechtenstein´s hovedstad Vaduz,  der er opkaldt efter slottet, som udover at være malerisk smukt, også har en historie, der går virkeligt langt tilbage.
Slottet ligger på en bjergskråning placeret 120 meter over byen selv. Den er det kendte symbol på hovedstaden og kan ses på stor afstand, når du nærmer…

Adventure ferie i North Wales

Adventure ferie i North Wales er for alle
Adventure ferie i North Wales, er det på shortlisten over din næste aktive, oplevelsesferie? Måske burde det være. Læs her og døm selv.
Nord Wales is walisisk “to the bone”. Det er en for englændere kendt ferieregion, der er tro mod sprog og tradition, musik og historie. Her finder du storslåede slotte, gamle fine jernbaner, der kører endnu…

Wales er det nye autentiske rejsemål

Wales byder på vild skønhed og eventyr tæt på Danmark
Wales i det sydvestlige England er utroligt nok ikke specielt kendt af skandinaviske turister, men det skal der laves om på!
Kun en billig flytur til Manchester på ca. 1.5 time og så ca. en time i bil, og du er i landet, der er en del af the UK, og eventyret begynder….

1 2 3 18

Facts om Europa

TravelTalk - country fact time icon

09:00 AM

Lokal tid

TravelTalk - country fact currency

Varierer

Valuta

TravelTalk - country fact inhabitants
743.1 Million

Indbyggere

TravelTalk - country fact temperature icon
15 °C

Gns temp.

TravelTalk - White suitcaseKort over Europa

Nyeste rejseartikler

Populære rejsemål

TEMAREJSERTravelTalk - airplane white bigALLE LANDE

Mangler du inspiration til din næste ferie så gå på opdagelse i traveltalks mange rejsemuligheder.

AdventureTravelTalk - white arrow right

SkiferieTravelTalk - white arrow right

StorbyrejserTravelTalk - white arrow right

Mad Og VinTravelTalk - white arrow right

GolfrejserTravelTalk - white arrow right

Aktiv FerieTravelTalk - white arrow right

DykkerferieTravelTalk - white arrow right

RejsenytTravelTalk - white arrow right

KrydstogterTravelTalk - white arrow right

CykelferieTravelTalk - white arrow right

Kunst Og KulturTravelTalk - white arrow right

Yoga & SundhedTravelTalk - white arrow right

Et udvalg af partnere

Vi har altid partnere på de feriemål du kunne tænke dig at besøge. Klik på et logo for at læse mere om destinationer og muligheder.

Traveltalk - Partner Singapore Airlines
Traveltalk - Partner Copenhagen Airports
Traveltalk - Partner Its more fun in the Philippines
Traveltalk - Partner Østrigs Turistbureau
Traveltalk - Partner SKI365 Danmarks
Traveltalk - Partner Adventure Tours UK