Ryder Cup, viden og løbende nyt om verdens største golfturnering

Scroll

Hvor og hvornår afvikles Ryder Cup 2020?

Ryder Cup afvikles hvert andet år som verdens største golfturnering. USA og Europa skiftes til værtsskabet og i 2020 spilles Ryder Cup på Whistling Straits i Kohler Wisconsin. Det sker i dagene fra fredag den 25. september til søndag den 27. september 2020.

Det bliver Padraig Harrington der bliver kaptajnen i 2020. Han har vundet 3 Majors, han har spillet 6 Ryder Cups og været med til at vinde 4 gange. Han spiller stadig fremragende golf, så til lykke Europa med udnævnelsen.

Hvem er kaptajn for det amerikanske Ryder Cup hold 2020

Steve Stricker er valgt som kaptajn på det amerikanske Ryder Cup hold i matchen mod Europa 25.-27- sept. September på Whistling Straits in Kohler, Wisconsin.

Stricker er selv fra Wisconsin og har spillet tre Ryder Cups i streg. (2008, ‘10, ‘12).
En meget vellidt og moden kaptajn, der taler ubesværet med alle.

Ryder cup 2020 spilles på den berømte golfbane Whistling Straits i USA

Whistling Straits golf club

Whistling Straits golf club

Fra vor dækning af forrige Ryder Cup:

Ryder Cup afvikledes  i Frankrig  i september, 2018. Europa vandt stort

De to hold blev udvalgt primo september 18, der er ingen vej tilbage, may the best man/men win.

Her er det europæiske hold, en solid blanding af nyt talent og garvede kræfter, og den ikke  formstærke Garcia, som Thomas Bjørn tror 100% på alligevel. Ryder Cup er teamsport og nogle som Garcia kæmper bare bedre og hårdere, når de spiller for landet eller som her en verdensdel og der er mere end penge på spil.

For Europa:
Francesco Molinari
Justin Rose
Jon Rahm
Alex Noren
Thorbjørn Olesen
Rory McIlroy
Tyrrell Hatton
Tommy Fleetwood
Paul Casey
Sergio Garcia
Ian Poulter
Henrik Stenson

På USA teamet finder vi de fleste sikre valg. Tiger Woods er med sin udnævnelse til at spille for USA hele vejen tilbage på en respektindgydende come-back rejse efter skandaler og skader i stimevis i årevis. Det må aftvinge respekt. Det er ikke hvad der sker der i livet, der er hvordan du tackler det, der er afgørende.

US holdet:
Bryson Dechambeau
Tony Finau
Ricky Fowler
Dustin Johnson
Bruce Koepka
Phil Mickolsen
Patrick Reed
Webb Simpson
Jordan Spieth
Justin Thomas
Bubba Watson
Tiger Woods

Hvor kan jeg se Ryder Cup?

Det kan du på Viasat og Visatgolf og Ryder Cup hjemmesiden i uddrag her

Vi ses til Ryder Cup i Frankrig på le National!

Traveltalk skriver om Ryder Cup til vore mange golfrejsende, som måske ser Frankrig som et ret ny og totalt relevant golfrejsemål. Ikke særligt langt væk fra Danmark og fuld af store baner og det gode liv og store rejseoplevelser, Frankrig er berømt for.

Ryder Cup 2018 afholdes på den franske golfbane le National, der ligger i Paris Ile-de-France  ca. 25 km fra Paris. Frankrig har for alvor markeret sig på verdenskortet for golf, med den kommende afholdelse af Ryder Cup i efteråret 2018. Det er kæmpestort for banen, Paris og golfverdenen.

Med sine 600 golfbaner  og en af verdens absolut største golfnationer målt på baner er Frankrig indtil nu en lidt overset golfnation for golfspillere på udkig efter en god golfrejse. Det er lidt synd, for det fantastiske rejseland har faktisk fremragende baner, både i nord og helt syd på, f.eks. langs Rivieraen. Det kan Ryder Cup med et trylleslag ændre. Som verdens 3. største sportsbegivenhed, når Europa spiller mod USA i golf, er mediedækningen og tilskuerantallet massivt.

Ryder Cup trofæ

Ryder Cup 2018 vil blive afholdt på Le Golf National

Ryder Cup 2018 vil blive afholdt på Le Golf National 3 dage fra den 29. september, og du kan få billetter nu, hvor også Open de France spilles hvert år. Banen har plads til 80.000 tilskuere. Albatros mesterskabsbanen på Le Golf National er designet af arkitekterne Hubert Chesneau og Robert Von Hagge. Golfbanen har en god afveksling i designet og en af sværeste huller i verden. Det svære 18. hul er frygtet for indspillet til greenen, der ligger på en lille ø. Det er kun 2. gang i Ryder Cup´s historie at det kontinentale Europa er vært for turneringen.

Ryder Cup 2016 1

71 golfbaner lige uden for Paris

Ikke mindre end 71 golfbaner med fornemt ry og flere golfbaner med på Top 100 Continental European list, lavet af Golf World Magazine, ligger i Paris Ile-de-France lige unde for Paris. Af disse 71 er Le National den mest berømte. Intet under at Ryder Cup 2018 endelig kom til Frankrig.

Nogle af de bedste og mest anderkendte golfbaner i og omkring Paris Ile-de-France:
Nord for Paris ved d’Auvers-sur-Oise og d’Enghien-les-Bains; Golf de Mont Griffon, Golf de l’Isle Adam og Club du Lys-Chantilly
Øst for Paris ved Disneyland Paris; Golf Disneyland
Sydøst for Paris ved Fontainebleau; Exclusiv Golf du Chateau de Cely, Golf de Fontainebleau og Golf Du Chateau D’Augerville
Vest for Paris ved Versailles; Le Golf National
Sydvest for Paris RambouilletExclusiv Golf de Courson Stade Français og Golf des Yvelines

Kombiner golf med et besøg på et af de smukke slotte i området, nyd en klassisk fransk gastronomisk oplevelse og slut natten af på en hyggelig jazzklub. Lad golf, kultur, shopping og den overdådige franske livsstil gå hånd i hånd når du besøger Paris Ill-de-France.

Sådan fungerer golfturneringen Ryder Cup. Intro på 2 minutter

Ryder Cup er den tredje mest medieomtalte sportsbegivenhed efter VM i fodbold og de olympiske lege. Afholdelsen af denne prestigefyldte turnering i Frankrig vil bidrage til at udvikle og demokratisere golfspillet, der i øvrigt kom på programmet ved OL og De Paraolympiske Lege i Brasilien i 2016. Ryder Cup turneringen løber af stablen på Golf National i Saint-Quentin-en-Yvelines. Golf National er en af de få golfbaner i Europa, der kan modtage op til 80.000 tilskuere.

Ryder Cup skifter mellem Europa og USA hvert 2. år

Ryder Cup spilles hvert andet år og er en dyst mellem to hold bestående af de bedste europæiske og amerikanske spillere. I 2018 er danske Thomas Bjørn holdkaptajn, og det giver ekstra dnske interesse. Turneringen foregår skiftevis i Europa og i USA. Der er gennem årene blevet skrevet en hel del golfhistorie under Ryder Cup.Trofæet tilhørte længe USA, men er siden 1985 oftere blevet vundet af de europæiske spillere (8 sejre ud af 11 turneringer). Verdens bedste golfspillere har deltaget i begivenheden, såsom Severiano Ballesteros, Sergio Garcia, Phil Mickelson, Tiger Woods o.a. Til dags dato har to franskmænd kvalificeret sig: Berømte Jean Van de Velde i 1997 og Thomas Levet i 2004. Turneringen foregår over tre dage, hvor to hold med 12 spillere mødes. De anvendte spiltyper er for to par og singler. Efter 28 matcher er vinderne dem, der har fået over 14 ½ point. Hulspil for to par er temmelig udfordrende, idet denne spiltype kræver en fælles strategi og derfor et godt samarbejde spillerne imellem.Der er altså spænding i luften for både tilskuere og fjernsynsseere verden over i tre dage.

Thomas Bjørn

Thomas Bjørn klar til det krævende job som Ryder Cup holdkaptajn

Hvem spiller på Ryder Cup holdene i 2018?

På den officielle Ryder Cup hjemmeside, kan du følge udviklingen i de kvalificerende point og evt. udtagelse fra de to holdkaptajner, hvor det er danske Thomas Bjørn, der har final call for det europæiske holds sammensætning. Thorbjørn Olesen ligger, da dette skrives på en flot 5. plads lige uden for de 4 førende, med italienske Molinari i spidsen, der reelt via point har kvalificeret sig.

Læs mere her om Ryder Cup 2018 i Frankrig

Læs mere om Frankrig, f.eks. om Frankrigs bedste vine

Er du til golfrejser, så se med her. Mere end 20 golf rejsemål og golfrejsetips

Se vor temaside Golfrejser først og fremmest og kom videre derfra. Eller hop direkte til et golfrejsemål, du vil læse om Spanien og Thailand er blandt de største rejsemål. Vi har plukket nogle topbaner. Bare at have spillet en af dem på din golfferie gør en forskel i dit golfliv.

Top golfbaner i Thailand

Golf i Thailand: Vil du se de bedste golfbaner ?

Costa del Sol´s golfbaner taget fra toppen af den lange liste over fremragende golfbaner.

Kort oversigt

Book din rejse her

NEWS TRAVELTALK

Populære rejsemål