Phuket, Thailand, se danskernes paradis ø i Sydøstasien

Scroll

Phuket i Thailand, danskernes paradis i Sydøstasien.

Phuket er blevet mere end et exotisk rejsemål med store drinks og små priser. Nogle danskere har som bekendt et sommerhus, andre har tilmed et vinterhus – det “vinterhus” hedder for en del danskere “Phuket i Thailand”. Med under 11 timer med direkte fly og priser ofter under 5000 kr. t/r. er det et oplagt rejsemål for et længere ophold, ikke kun om vinteren, men også i mellemsæsonen. Så Phuket dækker flere rejsebehov på bedste vis.

Phuket, Thailand Phuket, Thailand

Phukets toplækre strande, Thailand

En væsentlig del af os danskere lander i Phuket, når turen går til Thailand. Det er lækkert, nærmest hjemligt efter et par rejser for mange af os, og der er rigtigt mange, der rejser til Thailand hvert år.  Det er en tryg “out-of home” vinterbase.

Hvad skal vi så lave i Phuket?

Hvad skal vi så lave i Phuket? Ja der er eller rettere var “party-party” på strand og i by til at starte med. Det er også en dejlig del af Phuket, men der er også det mere ukendte Phuket, som selve den gamle bydel, og  der er jungle. Og endelig de lækre, mere private strande, du stadig kan finde og have næsten for dig selv. Vi tager junglen først i den civiliserede udgave.

Gibbons phuket Thailand

Gibbons Phuket Thailand din lille frækkert 🙂

Junglen kalder i Phuket

Kør lige til Sirinat National Park, er en af to nationalparker i Phuket, og dækker ca. otte kilometer lang strækning langs øens nordvestlige del. Mangroveskovene og den hvide Sai Kaew-strand mod nord er absolut værd at besøge.

Sirinat National Park Phuket Thailand

Sirinat National Park Phuket Thailand

Phuket er Thailands største ø

Phuket er den største ø i Thailand og rummer mange turistattraktioner på øen og de nærliggende øer. Sirinat National Park er en attraktion og beskytter en lang række dyr og planter. Sirinat National Park var tidligere kendt som Nai Yang National Park. Det er den kystnære nationalpark i den nordvestlige del af Amphur Talang, Phuket. Formålet med denne nationalpark er både at være turistattraktion, men primært at passe på  naturressourcer, som nåletræer, koralrev, strande og deres beboere som havskildpadder der lægger deres æg i dette beskyttede reservat på stranden. Den 13 kilometer lange kystlinje i nationalparken dækker mange smukke strande med hvidt sand. Der er sparsomme skove, stedsegrønne skove, mangrove skove, dyreliv, marine liv i nationalparken. Det er det perfekt sted at opleve og blive klogere på planter og dyr i Thailand.

Hermit crab i Sirinat National Park Phuket Thailand

Hermit crab i Sirinat National Park Phuket Thailand

Khao Phra Taew National Park

Området tæt på Phuket kan godt være lige lovligt tæt “befolket”,  med flere af de største feriesteder langs vandet. Så er du klar på at køre lidt længere ? Så prøv i stedet Khao Phra Taew National Park på den anden side af øen. Det finder du nogle af Phukets sidste  jomfruelige regnskove og et rigt dyreliv fra hjorte til aber, herunder fredede gibbons.

Layan beach thailand

Layan beach Thailand

Sådan skal du vælge strand i Phuket

Layan Beach, som ligger for enden af  Bang Tao beach på vestsiden af øen, er med god grund ret så populær: Den ligger behageligt i læ af en stor skov, der går helt ned til stranden og har masser af små lækre private steder. Der kan du også findde build-up shops og ikke så langt derfra den lækre Kata Noi Beach helt mod syd. Vil du længere væk sådan det er helt,  helt privat?

Yon Beach Thailand

Yon Beach Thailand

Udmærket, så er det rimeligvis  Ao Yon Beach, du søger: En lille helt laid-back strand, hvor du kan finde en hængekøje mellem kokosnødtræerne, Ao Yon Beach, helt dit eget lille paradis. Se kortet  her i artiklen.

Thai mad du også kan få i Danmark

Thai mad, over 20 autentiske madforslag fra Thailand

 

Rejs til Thailand

Det thailandske køkken og de 5 sanser

Krabi, Thailand. Phi Phi Don, panormic view of the islands.

Krabi, Phi Phi Don, smukkere bliver det næppe

Kort oversigt

Populære rejseartikler