Mondsee og den utrolige udsigt fra klippevæggen i Salzkammergut

Scroll

Mondsee en sø med en utrolig udsigt i Salzkammergut

Mondsee er en sø i Salzkammergut i Østrig i forbundslandet Oberösterreich. Søens sydvestbred udgør grænsen mellem Oberösterreich og forbundslandet Salzburg, ligesom der er en geologisk grænse mellem Nordlige Kalkalper og sandstenszonen. Klippevæggen Drachenwand rejser sig fra sydvestbreden af søen. Det blev lidt geologisk, håber det er ok.

Mondsee – en del af en kæde af smukke søer

Mondsee indgår i en kæde af søer, hvor vandet fra søerne Fuschlsee og Irrsee flyder til Mondsee og derfra gennem den 4 km lange Seeache til Attersee, der er Østrigs største sø. Vandet fra Attersee har afløb gennem floden Ager, som flyder videre i Traun, der siden munder ud i Donau ved Linz.

Den smukke sø deler også navn med en by  i Vöcklabruck-distriktet i den østrigske delstat Øvre Østrig beliggende ved bredden af ​​søen Mondsee. Byen er hjemsted for den historiske middelalderlige Mondsee Abbey. Klosterkirken blev brugt til stedet for brylluppet i The Sound of Music. Så er vi alle med.

Med en længde på 11 km og en bredde på  1,5 km er det Østrigs mest imponerende sø med et samlet areal på 14,2 km².

I 1864 fandt man i søen rester af pælebyggeri fra den yngre stenalder. Kulturen er opkaldt efter søen og kaldes Mondseekultur.

Læs meget mere om rejser til Mondsee og omgivelser, sommer og vinter.

Mondsee set fra luften, Østrig

Andre utroligt smukke steder i Østrig

Er du til bjergvandring? Udmærket, så har vi stedet når Østrig sikkert snart åbnes efter Corona, som et af de steder der gør mest for at passe på deres gæster.

Bjergvandring i Østrig

Bjergvandring i Østrig er bare godt for sjæl og krop

 

Eller mountainbiking i Østrig? Det er sikkert og tilrettelagt, så alle kan være med i Østrig, men hvis du vil have extreme udfordring på biken, så er Østrig også stedet. Start her

Nye mountainbiking ruter i Kitzbüheler Alperne

Kort oversigt

Populære rejseartikler