Manila, det næste væksteventyr i Sydøstasien

Scroll

Manila, en metropolis med store kontraster

Manila i Filippinerne er hjem for mindst 16 millioner mennesker og er kendt for sine kontraster mellem rig og fattig fra luksushoteller og kæmpe indkøbscentre i en skala, vi slet ikke kender  herfra, til ubærlig fattigdom. Det er kontrasternes by. Men også en by med et enormt vækstpotentiale. Her bygges, som ville man skabe det næste Singapore – i morgen.

intramuras manila fillippinerne

intramuras manila fillippinerne

Intramuros – et stykke historie midt i Manila

Intramuros betyder “inden for murene”. Det er helt bogstaveligt ment, da det er den gamle spændende bydel omkranset af en forsvarsmur. Nu er den kun et charmerende indslag i bybilledet. Områdets arkitektur vidner om, at denne metropolis og Filippinerne i over 300 år var en spansk koloni.  I området finder du bl.a. Fort Santiago, der har bevaret sine gamle fangekældre, tunneler og rum til ammunition. Fortet er bygget af de spanske koloniherrer. Det har været et vigtigt forsvarsværk og spillet en stor rolle i Filippinernes historie. Filippinernes store nationalhelt, José Rizal, var fange her og blev henrettet i 1896. Han var den mest fremtrædende fortaler for reformer under den spanske kolonitid. Under 2. Verdenskrig erobrede japanerne fortet og brugte det som fængsel.
I den gamle bydel finder du også San Agustin-kirken og Manila Katedral, der er blevet genopbygget mange gange, senest efter 2. Verdenskrig. Her finder du bl.a. smukke glasmosaikker.  Byen rummer det hele fra 100 vis af års spansk indflydelse til en mini USA lignende skyscraper fremtid.

Læs mere om Filippinerne, bla. om rejsemål som Boracay flere gange kåret som en af de smukkeste resorts i Asien.

Boracay Filippinerne: Højt i top 10 ferieparadis

Boracay, Filippinerne: Shangri-la og tropeparadis

Er du til rejser og weekend ture til storbyer?

Traveltalk.dk har et helt afsnit om storbyrejser. Det finder du her.

Start med Singapore?

 

Kort oversigt

Book din rejse her

Rejs med Singapore Airlines til Singapore og derfra til Manila.

 

Populære rejsemål