Bedste steder at besøge i Frankrig

TravelTalk - Rejsemal Icon
Rejsemål  

 

Bedste steder at besøge i Frankrig

Bedste steder at besøge i Frankrig er for de fleste drømmerejsen. Fra lækker alpint skiløb til strandferie i Nice. Frankrigs natur er svimlende smuk, byerne er spækket med historie tilbage fra Romerriget, og Frankrigs gamle og historiske slotte vil få dig til at føle, at du er trådt ind i et eventyr. Oven i købet byder Frankrig på en rig og mangfoldig kulinarisk scene og franske vine, der er blandt de bedste i verden. Har du børn med? Så tag dem med til den største Disney park uden for USA, nemlig nær Paris i  Frankrig, Frankrig modtager omkring 200 millioner internationale besøgende om året og  rangerer som en førende destination for international turisme.

Disneyland Paris

(Kilde: Statista)

Fransk mad fra provins til Paris, fra frølår til fois gras

Fransk mad med 40 lækre retter opå rejsen, fra hverdag til fest

Frankrig er det største land i EU og har en overflod af smukke steder at udforske – fra den solbeskinnede Middelhavskyst og det naturskønne landskab, som vi bla. kender fra Tour de France, en genial turist magnet, til dynamiske og charmerende småbyer  Middelhavs kystens bagland til de fascinerende alper, dyrker fra skisæson til sommer bjergvandring. Spektret af rejsemuligheder er overmåde bredt.

Her er vores udvalg af nogle af de bedste steder at besøge på ferier i Frankrig.

Bedste steder at besøge i Frankrig. Paris. A moveable Feast

Ernest Hemingway skrev: Der er aldrig nogen ende på Paris i en berømt bog, og han boede der i en længere periode og drak en flaske i dag ubetalelig Bordeaux om dagen. Det er nok ingen overraskelse, at det første sted på vores liste er Frankrigs vidunderlige hovedstad Paris. Byen er kendt som kulturens epicenter i Europa og kan prale af museer i verdensklasse, kunstgallerier, udsøgt køkken, utrolig arkitektur, rig historie og meget mere. Det er en af ​​de mest besøgte byer på planeten og tiltrækker over 30 millioner turister hvert år. C’est incroyable

Denne travle metropol er hjemsted for så mange attraktioner, at det er umuligt at se dem alle på én tur – men det er bare en grund til at besøge denne by igen og igen. Eiffeltårnet, Notre-Dame-katedralen og verdens største kunstmuseum Louvre er unægtelig de mest ikoniske seværdigheder i Paris. Sørg også for at slentre langs den berømte Champs-Elysées og se Triumfbuen, udforske det storslåede Musee d’Orsay og besøge Sacre Coeur-basilikaen i det maleriske Montmartre-kvarter. Hvis du rejser med børn, er en tur til Disneyland Paris et absolut must.

I udkanten af ​​Paris ligger det ekstravagante Versailles-palads. Med sine 2.300 værelser fulde af overdådige lysekroner, utallige fresker, indviklede gyldne dekorationer og antikke møbler er dette tidligere kongelige palads en sand fryd for øjet. Der er også en 800 hektar stor have fyldt med perfekt trimmede hække, skulpturer og springvand.

Ferie i Frankrig:

Intro til Frankrig som rejseland med en række relevante links

Se Det franske turistkontor´s hjemmeside

Paris fra Louvre til lurvede sidegade, men alt med charme

Bedste steder at besøge i Frankrig. Cote d´Azur, France

Bedste steder at besøge i Frankrig. Cote d´Azur, France

Bedste steder at besøge i Frankrig helt sydpå. Cote d’Azur. 

Côte d’Azur, også kendt som Den Franske Riviera, er en malerisk strækning af Middelhavets kystlinje i det sydøstlige Frankrig. Regionen har fået sit navn fra dets blændende azurblå vand og er uden tvivl et af de smukkeste steder i Frankrig. Côte d’Azur, der strækker sig fra Saint-Tropez til Menton ved siden af ​​grænsen til Italien, er en glamourøs feriedestination med luksushoteller, gourmetrestauranter og lystbådehavne fyldt med imponerende yachter.

De mest populære byer i regionen er Saint-Tropez, Cannes og Nice. Saint-Tropez er et typisk sommerferiested, hvor du kan udforske dens fantastiske sandstrande og charmerende brostensbelagte gader i dagtimerne og opleve dens livlige festscene om natten. I Nice og Cannes finder du lange strande fyldt med farverige parasoller, strandpromenader med palmetræer og historiske kvarterer fyldt med restauranter og designerbutikker. For en helt anden atmosfære, tag til middelalderlandsbyen Eze, som ligger højt på toppen af ​​en klippe med udsigt over Middelhavet.

Côte d’Azur omfatter også den uafhængige bystat Monaco. Monaco, der er kendt som milliardærernes legeplads, er selve definitionen af ​​luksus, men det har også smukke naturlige omgivelser med bjerglandskab og frodig vegetation.

Ferie i Frankrig

Visit Côte d’Azur

Bedste steder at besøge i Frankrig på skiferie. Val Thorens, France

Bedste steder at besøge i Frankrig. Val Thorens, Frankrig

Bedste steder at besøge i Frankrig på skiferie: Franske alper

Et besøg i de franske alper er en ideel måde at fordybe dig i Frankrigs storslåede natur. I sommermånederne er forholdene fremragende til at vandre eller cykle langs de utallige stier, der fører gennem idylliske alpine enge og bjergtoppe. Adrenalin-søgende kan tage på whitewater rafting på de iskolde floder i Alperne.

De franske alper kan også prale af nogle af de bedste skiløjper i Europa, som du kan nyde fra midten af ​​efteråret til midten af ​​foråret. På det berømte Chamonix-skisportssted har du mulighed for at rive sne på de stejle skråninger af Mont Blanc, Vesteuropas højeste bjerg. Der er dog også masser af blidere pister, der egner sig for begyndere på skiløbere og snowboardere.

Et andet meget populært skisportssted i de franske alper er Val Thorens. Med sine 2.300 meter er det det højeste skisportssted i Europa og byder på pister for alle niveauer af oplevelse. Det er kendt for at have den bedste festscene og et yngre publikum sammenlignet med andre feriesteder. Så hvis du leder efter et sted, der kombinerer fremragende skiløb, fantastisk natur og pulserende natteliv, er Val Thorens noget for dig.

Skiferie i Frankrig:

Visit Val Thorens in the French Alps

Val Thorens, always on top

Bedste steder at besøge i Frankrig. Saone floden in Lyon

Bedste steder at besøge i Frankrig. Saone floden in Lyon

Bedste større by at besøge i Frankrig uden for Paris:  Lyon

Beliggende i det østlige Frankrig, ved sammenløbet af floderne Rhône og Saône, er Lyon en by med rig historie og kulturarv. Det er udpeget som et UNESCOs verdensarvssted og er hjemsted for en række fascinerende historiske og arkitektoniske vartegn. Selvom Lyon er den tredjestørste by i landet, er den betydeligt mindre turistet og travl end Paris.

Den måske mest fremragende attraktion i Lyon er dens gamle romerske ruiner. Tag en rejse tilbage i tiden ved at udforske byens to amfiteatre, der dateres tilbage til 15 f.Kr., og ved at se den brede samling af antikke genstande, der vises på det gallo-romerske museum. Lyon har også en stor gammel bydel med elegant renæssancearkitektur, hemmelige gange og middelaldergader fyldt med caféer og butikker.

Udover dets historiske betydning er Lyon også anerkendt som Frankrigs gastronomiske hovedstad eller endda hele verden. Med mere end 4000 restauranter, hvoraf 20 har en Michelin-stjerne, er byen et absolut paradis for madelskere. Nogle af de mest berømte regionale specialiteter, du bør smage, omfatter la quenelle fiskeboller, andouillette-pølse og den smukke lyserøde pralinetærte.

Gourmetferie i Frankrig:

French food to die for

Cotes du Rhone

Chateau de Chambord, the largest castle in the Loire Valley. A UNESCO world heritage site in France

Chateau de Chambord, the largest castle in the Loire Valley. A UNESCO world heritage site in France

Loire-dalen

Loire-dalen i det centrale Frankrig betragtes som en af ​​de mest romantiske regioner i landet. Regionen strækker sig 280 kilometer langs Loire-flodens kyster og er kendt for sine storslåede slotte, idylliske vinmarker og maleriske landskaber. Loire-dalen er også udpeget som et UNESCOs verdensarvssted på grund af dets enestående kulturelle landskab og skønhed.

Der er mere end 300 renæssanceslotte, kendt som slotte, spredt ud over Loiredalens frodige landskaber, som giver regionen en eventyrlignende atmosfære. Slottene, hvoraf nogle kan dateres tilbage til det 10. århundrede, blev bygget af franske konger og adelige og giver en spændende mulighed for at lære om Frankrigs historie. De mest populære slotte her er Chateau de Chambord, som er det største, Chateau de Chenonceau og Chateau d’Azay-le-Rideau.

Hvis du er til vin, så sørg for at besøge regionens verdensberømte vinmarker. Med mere end 1000 vinmarker åbne for offentligheden, er du forkælet med valg. Den bedste måde at lære denne vinregion at kende på er at følge den 800 kilometer lange Loire-dalens vinrute, som viser områdets mangfoldighed og rige historie.

Visit Loire Valley

Se et utroligt udvalg af franske slotte, du kan besøge

Franske vindistrikter fra Alsace til Languedoc

Franske slotte, spændende slotsferie i Frankrig

Vineyards in the autumn season, Burgundy, France

Vineyards in the autumn season, Burgundy, France

Bourgogne

Bourgogne er et andet vigtigt vinområde i Frankrig. Med sine middelalderbyer, maleriske landsbyer og bølgende grønne bakker fulde af vinmarker er det et af de smukkeste steder at besøge i Frankrig. Udover sine berømte vine, som er blandt de dyreste i verden, er Bourgogne også kendt for sit fremragende køkken. Nogle af regionens mest elskede signaturretter er coq au vin, boeuf bourguignon og oeufs en meurette.

Dijon, Bourgognes hovedstad, har også meget at tilbyde sine besøgende. Byens UNESCO-listede historiske centrum oser af middelalderlig charme og byder på smalle brostensbelagte gader foret med renæssancebygninger. Her finder du byens største historiske attraktioner såsom Cathédrale Saint-Bénigne, Saint-Michel-kirken og det storslåede hertugpalads, som huser Dijons Fine Arts Museum. Byen er også fødestedet for Dijon-sennep, så sørg for at smage dette berømte gourmetprodukt.

Visit burgundy

Biarritz

Biarritz er en tres elegante kystby på Frankrigs vestkyst. Den vender ud mod Biscayabugten og har lange sandstrande og betragtes som Frankrigs surfing hovedstad. Engang en stille fiskerby, men byen blev forvandlet til et stilfuldt feriested, efter at europæisk adel begyndte at komme hertil på ferie i 1800-tallet.

I dag er det mere sandsynligt, at du møder surfere end adel i Biarritz, men byen bevarer stadig sin glamourøse atmosfære takket være dens luksuriøse butikker, charmerende gader og overdådige arkitektur. Nogle af de mest bemærkelsesværdige bygninger i byen er Casino Municipal i art deco-stil og det storslåede Hotel du Palais, som er et tidligere palads, der oprindeligt blev bygget til en fransk kejserinde.

Der er en bred vifte af aktiviteter at vælge imellem i Biarritz. Udover at fange bølger på et surfbræt og slappe af på stranden, kan du også udforske byens prestigefyldte golfbaner eller slappe af i dens kurbade og thalassoterapi centre. Sørg også for at besøge Rocher de la Vierge-monumentet, der betragtes som symbolet på Biarritz. Tilgængelig via en lille bro, det er et klippefremspring med en Jomfru Maria-statue og tilbyder en fantastisk udsigt over havet.

Bonifacio town on beautiful white rock cliff with sea bay, Corsica, France, Europe.

Bonifacio town on beautiful white rock cliff with sea bay, Corsica, France, Europe.

Bedste steder at besøge i Frankrig. Vor favorit ø Korsika

Øen Korsika ligger i Middelhavet, omkring 170 kilometer fra kysten af ​​det franske fastland. Med tilnavnet Skønhedens ø er det en destination, der samler charmerende kystbyer, forrevne bjerge og hvide sandstrande med krystalblåt vand.

På grund af sin spektakulære natur er Korsika et fremragende feriemål for vandrere og friluftsentusiaster. Omkring halvdelen af ​​øen er dækket af den regionale naturpark på Korsika, som har omkring 1500 kilometer afmærkede vandrestier. Parken omfatter også den utroligt naturskønne 180 kilometer lange G20 vandresti, som anses for at være den sværeste vandring i Europa. Udover at udforske vandrestierne kan du opleve øens uberørte natur ved at sejle i kajak, snorkle eller dykke i dets turkise hav.

For at lære om Korsikas fascinerende kultur og historie, udforsk dens gamle landsbyer, såsom Speloncato, Cargese og Evisa. Besøg også øens hovedstad Ajaccio, som har en dejlig gammel bydel med pastelfarvede huse, store pladser fyldt med caféer og gader fyldt med palmer. Byen er også fødestedet for Napoleon Bonaparte. Du kan besøge hans forfædres hjem, som er blevet omdannet til et museum.

Besøg Korsika

Chateau du Haut-Koenigsbourg - Alsace, France

Chateau du Haut-Koenigsbourg – Alsace, France

Bedste steder at besøge i Frankrig for madører? Alsace

Alsace er en region i det nordøstlige Frankrig, der kombinerer historiske byer, maleriske landsbyer og smukke landskaber. Let at nå på ferier i Frankrig fra Paris, Tyskland, det meste af Nordeuropa.

Tidligere har kontrollen over regionen vekslet mellem Frankrig og Tyskland, hvilket har resulteret i en interessant blanding af kulturer. Med sine bindingsværkshuse og balkoner prydet med blomster kan du tydeligt se den tyske indflydelse på regionens arkitektur. Sprog, køkken og vinfremstillingstraditioner i Alsace afspejler også dets historiske bånd til Tyskland.

Den smukkeste by i Alsace er uden tvivl Colmar. Hjem til yndige farverige huse, romantiske kanaler og en labyrint af brostensbelagte gader, den gamle bydel i Colmar ligner virkelig noget fra en historiebog. Den bedste måde at nyde den unikke atmosfære i denne by er at tage en bådtur gennem dens forskellige kvarterer.

Strasbourg, hovedstaden i Alsace, fortjener også et besøg. Kendt for sine mange museer, operaer og begivenheder, sker der altid noget i denne pulserende by. I sine smukke middelalderkvarterer finder du Cathédrale Notre-Dame, et mesterværk af gotisk arkitektur og den mest berømte attraktion i byen. Med en højde på 142 meter var det engang den højeste bygning i verden. Strasbourg er også sæde for Europa-Parlamentet, som du kan udforske på en guidet tur.

Franske vinområder fra Loire til Cotes du Rhone

Etretat, la Manneporte natural rock arch wonder, cliff and beach. Long exposure photography. Normandy, France.

Normandiet

Normandiet er regionen på Frankrigs nordlige kyst er et sted med stor naturlig skønhed.
Her kan du forvente at finde lange sandstrande, grønne dale og en dramatisk kystlinje
med hvide kalkstensklipper, der rejser sig lodret fra havet. Selv den berømte impressionist
Claude Monet blev inspireret af disse naturskønne landskaber og malede nogle af hans bedste
malerier her.
Udover den smukke natur er en af ​​de mest ærefrygtindgydende seværdigheder i regionen
den lille tidevands-ø Mont Saint-Michel. Forbundet med fastlandet med en bro, øen
er hjemsted for en lille, postkort-perfekt landsby og et fantastisk gotisk kloster, der ligger på en bakketop.
Normandiet er også en region af stor historisk betydning. Under Anden Verdenskrig,
mere end 150.000 soldater angreb Normandiets kyst for at befri Vesteuropa fra
Nazitysklands kontrol. For at se resterne af slaget ved Normandiet og lære om dette
vigtig begivenhed, kan du besøge regionens museer, militærkirkegårde og D-Day Landing område.

Franske vindistrikter fra Alsace til Languedoc

Andre rejser til Frankrig

Luksus retreat i Midtfrankrig

Halcyon Retreat, golf luksus mellem Nantes og Lyon

Rejser til Frankrig

Rejser til Frankrig fra Paris til Biarritz

Monaco Grand Prix

Monaco Grand Prix

 

Kort oversigt

Nyeste Rejseartikler