Tunesiens utrolige strande og oplevelser

Tunesien  er det perfekte sol rejsemål med 1500 km strande

Velsignet med fænomenal skønhed og et dejligt klima er Tunesien det perfekte sted at besøge, især når vort lille smukke land bliver mørkt og koldt. 1500 km langstrakt middelhavskyst, smykket af et frodigt blåt hav og uendelige sandstrande, kan fortrylle enhver naturelsker. Tunesien er et af de eksklusive steder, hvor hav, ørkener og klitter sammen danner en enestående naturoplevelse. SÅ forskellig fra vor egen. Udforsk naturen i Tunesien, de lækre resorts og opdag et af de mest progressive lande i Afrika.

Uanset om du elsker at besøge arkæologiske og historiske steder eller er den klassiske feriegæst, der leder efter eventyr på et fremmed sted, er Tunesien stedet for dig. Fra smukke strande til vigtige monumenter, vil du helt sikkert opdage, at Tunesien er et godt sted at besøge i Nordafrika. Her er nogle steder, du skal besøge.

Tunesien er et indbydende land med et solrigt tempereret klima, venlige mennesker.
Bonusinfo: Hvis du er en elsker af Star Wars, er Tunesien noget for dig.

Tunisia Ruins of Cartagina

Tunisia Ruins of Cartagina

 

Hvad skal man lave i Tunesien

– Bardo-museet

Dette museum, der er vært for den mest berømte mosaiksamling i verden, ligger i et overdådigt Tunis-palads, og er den mest imponerende udstilling i Nordafrika. Værelse efter værelse afslører en skat af levende mosaik kunst, bragt frem af de gamle tunisiske steder og bemærkelsesværdige rester af den lange historie, der har formet dette land. Il Bardo er et af de smukkeste museer, du nogensinde har besøgt.

Åbningstider: 9.30 – 16.30

NEFTA TUNISIA - SEP 19 Original movie scenery for Star Wars A New Hope near Nefta city in the Sahara desert Tunisia September 19 2016

NEFTA TUNISIA. Det originale film-set fra  Star Wars near Nefta i Sahara ørkenen.  Tunesien

Sahara, hvor de filmede Star Wars

Alle besøgende burde inkludere den største ørken i verden på deres ferie, og Sahara kan nås på ture, der er arrangeret af de fleste turistbyer. Det østlige sandhav (Grand Erg Oriental) udgør en enorm del af det sydlige Tunesien og er et magisk sted, hvor scener af Star Wars og Den Engelske Patient blev filmet. Området udforskes bedst i en  jeep eller på en kamel, men for virkelig at sige du har været der, så er der en overnatning i et traditionelt telt. Sørg for, at du ikke går glip af Nefta, de smukkeste klitter i Tunesien og Chott el Jerid, en vidunderlig salt sø.

Matmata og Ksour

Filmfans kunne straks genkende Matmatas fascinerende troglodyte huse – da instruktør George Lucas besøgte her, var han så fanget i området, der brugte det som et sæt i hans berømte Star Wars-film. Det er et usædvanligt smukt sted, hvor der findes attraktive bikagegranar kendt som ghorfas. Den nysgerrige arkitektoniske stil stammer fra befæstede Berber-bebyggelser og er så usædvanlig, at den synes næsten åbenbar.

Tamerza

Den største bjergoase i landet er også et populært skønhedssted og kommer med et forladt historisk centrum. Beliggende i bjergene nord for saltsøerne er det et spændende sted med to vandfald, en oase og dybe kløfter. Byen blev forladt efter floden oversvømmelse i 1962 og i dag er underligt stille. Sørg også for at medtage et besøg i nærheden af ​​Mides, en anden bjergoase, der huser en spektakulær canyon.

El Djem

El Jem Amfiteater er et af de største romerske amfiteater nogensinde bygget. Faktisk (afhængigt af hvordan du måler det) kan El Jem betragtes som den tredje største nogensinde efter Colosseum i Rom og amfiteatret ødelagt i Capua. El Jem er designet til at rumme en enorm mængde på 35.000 mennesker og er i dag både det største og bedst bevarede romerske amfiteater i Afrika.

Beliggende i byen El Jem (eller El Djem), der i romertiden blev kendt som Thysdrus, blev El Jem Amfiteater erklæret til verdensarv af UNESCO i 1979. Så hvis du ankommer til byen El Jem, sandsynligvis du vil ikke gå glip af denne dramatiske attraktion. Selvom det er langt fra hemmeligheden, er bygningens bagside og misforståelser fra den nuværende dag af El Jem Ampitheatre kendt.

Den nøjagtige konstruktionsdato diskuteres, men de fleste historikere mener, at El Jem Ampitheatre-bygningen begyndte i 238.

Besøg en souk (arabisk marked)

Et besøg i en souk eller et arabisk marked er en meget anderledes oplevelse for enhver vestlig rejsende. Uanset om du leder efter souvenirs, nyder atmosfæren eller bare vil have en sjov udflugt; Tunis’s souks vil ikke skuffe dig. Grupperet efter håndværk kan du finde små butikker, der sælger smykker og parfumer, brudekjoler, krydderier, tæpper, stof og læderbeklædning. Den berusende duft og synet af  100 farvede krydderier, smagen  på de lækre kager. Meget mere spændende end det lokale supermarked. Bare det at se, der er andre måder i denne verden at leve på og ja købe ind på.

Gamle medina i Maghreb,  Tunis

Hver arabisk by orienterer sig  om sin medina eller det historiske centrum – og dette er ikke anderledes i Tunis. Den tunesiske medina blev bygget i 698 e.Kr. og var en af ​​de første arabisk-muslimske byer i Maghreb og er derfor stedet at opdage mange nye steder for  den besøgende. Fyldt med patinerede bygninger og gyder, der snor sig gennem medianen, vil du på et tidspunkt se hovedindgangen til Bab el Bahr. Se de fantastiske monumentale relikvier og tage en pause i de luksuriøse paladser i Sidi Brahim.

Zitouna-moskeen

Hvis en arabisk by orienterer sig mod si medina, drejer medinaen sig om sin moske. Uden tvivl pumper Zitouna-moskeen energi ud i de tunesiske årer og har gjort det siden 732 e.Kr. Det er en arkitektonisk tour de force, bestående af en storslået bedehal (som ikke er åben for ikke-muslimer), en stille gårdhave og et tag med pragtfulde fliser. Oplagt at lave et panoramabillede af medinaen eller en selfie med byens glitrende lys i baggrunden.

Cafe kultur i El Ali

Denne bar-restaurant har en skøn tagterrasse med udsigt over Zitouna-moskeen. En fremragende beliggenhed i hjertet af medinaen, traditionel tunesisk mad, charmerende personale, der serverer frisk citronnade og smoothies og en speciel iftar-menu under Ramadanen. Inde i baren skaber biblioteket og sofaerne en familiær atmosfære, hvor du kan nyde din søde mynte te. Derudover er El Ali virkelig et kultiveret sted at hygge med ugentlige musikaftener, hvor lokale bands, Gnawa-musikere og Afro-Berber-kunstnere får dig til at swinge med på rytmer og synge melodier. Åbningstider: 8.30 – 22.30

Chott el Djerid

Chott el Djerid er en stor salt sø beliggende i den tunesiske del af Sahara-ørkenen. Det er kendt for at være den største salt sø i Sahara, og afhængigt af dine kilder er det også den største salt sø på det afrikanske kontinent. Med et areal på over 2.700 kvadrat miles er Chott el Djerid over 1,5 gange større end Great Salt Lake i Utah.

Krydser hovedvejen, der løber fra den sydlige kant til punkt mod nord-vest, er det umuligt ikke at stoppe for at beundre de regnbuefarvede saltaflejringer og de små søer, der har vand, selv på de tørreste sommerdage. Saltvandet varierer uventet i farve fra lysegrøn til delikat lyserød og levende orange. I slutningen af ​​søen befinder du dig i en position med mange oaser af dadelpalmer.

Chott el Djerid ligger i nærheden af ​​byen Douz, der kaldes “Sahara-døren”. Salt-søen var en naturligt spektakulær tilbagetrækning (sammen med kløfterne og de omkringliggende klitter) som en filmplacering for en serie film.

Dougga, verdensarvssted i det centrale Tunesien

Nogle kalder det Dougga, andre kalder det Thugga. I begge tilfælde har dens uberørte bevarelse opnået status som verdensarvplads af UNESCO.

Det er placeret på en stejl bakke, beliggende over frugtbare bakker af krat i det centrale Tunesien. På trods af sin status som en bevaret romersk by er bosættelsen faktisk lidt ældre end dette: opdagelsen af ​​dolmens (begravelsesstrukturer fra bronzealderen) inden for bygrænserne indikerer en menneskelig tilstedeværelse mindst siden 2000 f.Kr. Selvom det meste af det, der er tilbage af byen, er fra den romerske æra, er der adskillige vigtige numidiske strukturer, herunder det punic-libyske mausoleum. Det var i denne periode, at stedet blev kendt som Thugga.

Stedet indeholdt et stort antal detaljerede mosaikgulve – nogle er på stedet, men de fleste ligger i Bardo-museet i Tunis. Det mest bemærkelsesværdige af alle er dog de tyve templer, der er fundet, et virkelig uforholdsmæssigt stort antal templer på grund af befolkningens størrelse. Oprindeligt troede man, at Dougga var et vigtigt religiøst sted, men siden da blev det besluttet, at templerne blev opført af velhavende beboere som en hyldest til deres formue.

Den mest berømte og mest fotograferede af disse templer er Campidoglio, der blev bygget i det 2. århundrede e. Kr. Det er dedikeret til den beskyttende triade i Rom: Jupiter, Juno og Minerva. Hovedstaden er usædvanligt godt bevaret takket være dens inddragelse i en senere byzantinsk befæstning.

Hotel Sidi Driss i det nordlige Tunesien

Hotel Sidi Driss skal være på kortet for enhver hardcore “Star Wars” fan. Det er stedet, hvor mange af de mest mindeværdige scener i sagaen blev filmet, og fansen vil uden tvivl genkende Luke Skywalke

Elite resort i Tunesien ved kysten af Middelhavet nær byen Susa. Stor marina, hvorefter stedet blev opkaldt, bidrager med hurtig udvikling af maritim turisme. Smukke strande og luksushoteller tilbyder besøgende fuld komfort og et behageligt ophold.Top resort i Tunesien ved kysten af Middelhavet nær byen Susa. Stor marina, hvorefter stedet blev opkaldt, bidrager med hurtig udvikling af maritim turisme. Smukke strande og luksushoteller tilbyder besøgende fuld komfort og et behageligt ophold.

Hvor skal du bo i Tunesien?

Hotel og spa Dar El Jeld

Dar El Jeld Hotel and Spa ligger i Tunis, 1,3 km fra Dar Lasram Museum og 1,9 km fra Sidi Mahrez-moskeen og tilbyder en bar og have. Do. Hotellet er et under, der ikke kan beskrives med nøgleord. Det er ekstraordinært. Agradezco atcición af kok Walid que nos ayudó enormt før paro general que hubo i Túnez

Palais Bayram

Palais Bayram ligger i Tunis-medinaen og har et spa- og wellness-center. Der er gratis WiFi. Hver suite har aircondition og fladskærms-tv. Do. Det er en præference og meget personlig

Maison De L Art

MAISON DE L ART ligger i Sidi Bou Saïd, 4,1 km fra det arkæologiske museum i Salammbo Tophet, og tilbyder en restaurant. Det tilbyder gratis WiFi, en døgnåben reception og roomservice. Stedet er meget behageligt og rent; Internettet er fremragende

Hotel Paris

Hotel Paris ligger i medinaen, kun 5 minutters gang fra strandene. Det tilbyder en døgnåben reception og værelser med aircondition, gratis trådløs internetadgang og udsigt over det historiske centrum. Meget venligt personale, selvom nogen ikke kan engelsk, vil de forsøge at hjælpe dig på enhver mulig måde. Stedet er enkelt og har alt hvad du har brug for. Placeringen er perfekt, og endda ankommer sent på aftenen synes det er sikkert

Mövenpick Resort & Marine Spa Sousse

Dette resort ligger i centrum af Sousse med adgang til en privat strand. Det tilbyder udendørs saltvandspooler og et wellness- og fitnesscenter. Fremragende kundeservice. Meget flot havudsigt, fremragende roomservice, velsmagende og morgenmad med flere valg. rene og godt organiserede værelser.

Rejsemål i Afrika

Kort oversigt

Nyeste Rejseartikler