Serfaus Fiss og Ladis skiferie for hele familien

Serfaus, Fiss og Ladis skiferie i 3 lækre børnevenlige skiområder

Serfaus Fiss og Ladis skiferie, er meget forskellige afhængigt af rejsemålene, men har hver især meget at byde på,  og alle 3 er særdeles familievenlige. Så tilsammen udgør de en smuk helhed som vintersports destination.

Familier finder næppe et bedre sted at holde vinterferie end det smukke område ved Serfaus, Fiss og Ladis. Skiforholdene i 1.200 til 2.820 meters højde, det store udbud af aktiviteter samt det høje serviceniveau betyder, at området hvert år modtager både priser og udmærkelser. For familier betragtes Serfaus-Fiss-Ladis som Alpernes bedste destination, og der er  sæsonstart allerede i  december.

Godt og varieret skiløb i kilometervis

Som perler på en snor ligger de tre skibyer Serfaus, Fiss og Ladis på et højt plateau i den bjergrige Inn-dal i Tirol. Omgivelserne er de smukkest tænkelige, og på en klar dag har man et fantastisk vue over bjergene ved Samnaun samt Ötztal-Alperne. Og klare dage er der masser af, for med 2.000 solskinstimer årligt, regnes området som et af Tirols mest solrige.
Skimæssigt finder man stort set alt. Af områdets i alt 214 pistekilometer er langt de fleste blå og røde, så Serfaus-Fiss-Ladis er et oplagt mål for børnefamilier. Men der er også meget at komme efter, hvis man ønsker skimæssige udfordringer. Eksperter finder både carving- samt pukkelpister, og et par speed-baner, hvor man kan måle sin hastighed og blive filmet, står til fri afbenyttelse. Herudover er der ni forskellige snowparks samt gode off piste-muligheder.

Børnene har førsteprioritet. De boltrer sig på 125.000 km2
Det er ikke underligt, at området hvert år placerer sig blandt Alpernes bedste, når der uddeles priser for familievenlighed. Et gigantisk areal på 125.000 kvadratmeter er reserveret til de yngste, så indlæringen og legen kan foregå i trygge rammer. Og netop det at lege er en af hemmelighederne bag områdets succes som familie destination.

I Serfaus møder børnene maskotten Murmli på Kinderschneealm, der ligger ved Komperdell-banen og i Murmlipark. Fiss-Ladis har Berta som maskot, og her foregår undervisningen i Bertas Kinderland, som ligger ved Sonnenbahn-liften. Hos Murmli og Berta bygger indlæringen på leg og oplevelse, og man har ikke blot tænkt på de alleryngste – også de lidt ældre og eventyrlystne børn vil elske det. Skiinstruktørerne er specielt uddannede i at have med børn at gøre, og alt er indrettet sjovt og fantasifuldt med skikarrusel, slalombane, en lille konkurrencepist samt en snowpark med pukler og små hop.

En børnefamilie vil nemt finde aktiviteter og underholdning til en hel ferie i Serfaus, Fiss og Ladis. Ud over Kinderschneealm, Murmlipark og Bertas Kinderland, kan man tage på opdagelse i Dinosaur-skoven, Dyreparken, Indianerlandet og ikke at glemme det indendørs aktivitetsanlæg for børn og unge, PLAYIN SERFAUS”, med klatrerum, soft play anlæg, interaktiv legevæg og laser.

Serfaus, Fiss og Ladis skiferie er også langrend og du kan prøve snesko
Serfaus-Fiss-Ladis byder også på gode langrendsforhold, hvor man kan opleve roen og den klare vinterluft på gode og velpræparerede spor.

Og holder man af god motion til lyden af sne, der knirker under fødderne, arrangeres sneskoture.

En række events hen over vinteren er med til at gøre skiferien ekstra festlig. I Serfaus trækker den ugentlige Adventure Night altid mange tilskuere. Ligesom ved Magic Ladis-showet samt Nightflow-forestillingen i Fiss bydes på flot underholdning med akrobatik, musik og fyrværkeri.

Serfaus, Fiss & Ladis skiferie traditioner

Serfaus, Fiss & Ladis skiferie traditioner

Serfaus, Fiss og Ladis belønnes af UNESCO

UNESCO’s liste over verdensarv omfatter ikke blot udvalgte bygninger af historisk og arkitektonisk betydning, men også unikke, lokale traditioner. En sådan tradition finder man i Fiss, hvor der hvert fjerde år afvikles ”Fisser Blochziehen” – et farverigt karneval, som varsler forårets komme.

Hele byen fester, når det store optog under stort spektakel drager gennem gaderne, og midtpunktet for optoget er en 35 meter lang og seks tons tung træstamme, der bliver trukket af udklædte festdeltagere. Stammen skal symbolisere en plov, der klargør markerne til såning. Arrangørerne venter mere end 10.000 deltagere, når festen løber af stabelen den 28. januar 2018.

Læs mere om Serfaus Fiss og Ladis skiferie på www.serfaus-fiss-ladis-at/da og se vinter-videoen, som viser den smukke triologi i.

Hele familien vil nyde deres skiferie i de 3 områder Serfaus-Fiss–Ladis

Se også Østrigs officielle turistinformations side med meget mere ski info.

Meget mere om skirejser her på siden!

Vinter i Østrig – meget mere end skiløb

Kort oversigt

Nyeste Rejseartikler