Great Barrier Reef i Australien, et rent naturvidunder

Det gigantiske Great Barrier Reef skal reddes!

Great Barrier Reef er gigantisk stort, ca. på størrelse me Italien, og utroligt vigtigt for os alle. Og skal du på dykkerkerferie i Australien er det mål nr. 1.

The Great Barrier Reef  er verdens ubetinget største koral rev. I virkeligheden består det af ikke mindre end over 2900 individuelle rev og 900 øer, der strækker sig over 2300 km og ca. 344.000 km2.

coral polyp

Det er utroligt at dette enorme økosystem er skabt af små levende organismer, de såkaldte koral polypper. En koral er et dyr og ikke en plante, som mange tror. De er fantastisk kommplicerede små dyr, der lever i tæt og nødvendig symbiose med alger og i visse tilfælde med fisk og og krabber. De lever ikke kun i havområder med masser af næring. De er nøjsomme og kan klare sig  de mest golde steder i havet. De består af mere end 2000 arter og alle er dybt specialiserede.

 Great Barrier Reef, Tropical Fish and Coral Reef. Ecosystem, climate

Great Barrier Reef er lidt i bedring!

Sidst på året 2016 kom der en rapport fra Australien, der moderat optimistisk fortalte,  at det enestående rev er i en vis bedring. Men der skal meget mere til, og den lokale og globale forurening er den største fjende. Great Barrier Reef har heldigvis vist større modstandskraft, end man turde håbe på,  og der er en plan. Det er da en vist trøst. Den kom i 2015 og hedder Reef 2050 Plan med ikke mindre end 151 indsatsområder, mange af hvilke skal være implementeret inden 2020. Man kan se det nye initiativ i det lys. Intet skal forblive uprøvet.

Great Barrier Reef Queensland Australia, Helmet Diving

Great Barrier Reef Queensland Australia, Helmet Diving

Utrolige Great Barrier Reef venter på din indsats

Nu kan du blive millionær på at medvirke til at sikre fremtiden for the Great Barrier Reef. Det er en win-win situation, hvis du lykkes må man sige. Den australske  regering har i januar 2018 ifølge news.com.au udlovet et beløb på 2 mill. australske dollars for gennembrud i arbejdet med at sikre det enestående revs fremtid.
Mens rapporter om bleaching (affarvning) af det enorme revs koraller, og at starfish er begyndt at spise af koraller, og intensiveringen af mange andre trusler fra primært klimaudvikling mod en højere verdens temperatur,  så tager man dette redskab i brug.  Regeringen selv  bruger milliarder på at sikre Great Barrier Reef´s fremtid, men turistindtægterne er mange gange større, så det gigantiske område er også en turistindtægt af dimensioner. Så på en måde er det regnestykke i sig selv et  incentive for at gøre noget i en situation, hvor pessimister siger, at kun en overordnet indsats mod climate change, kan gøre en positiv forskel. For hvor der er indtægter er der råd, rent bogstaveligt. Og den næsten uforståeligt store samling af rev er der endnu, og mange tager på dykkerferie eller sejlerferie for ved selvsyn at opleve denne enestående del af Australien. Og nu kan du altså deltage og samtidig blive millionær, så kom igang. 🙂

great barrier reef fra luften

Great Barrier Reef fra luften, større end Italien!

Great Barrier Reef er et rejsemål for livet

Konkluderende set for os som rejsende og turister, som dykkere ikke mindst og som naturelskere er det behersket godt nyt, og kalder på en dykkerferie i Australien og en tur til Great Barrier Reef.
Australien har naturligvis også en national interesse i ikke at fremstå som den globale biologi og klima klasses sorte får, og ikke at miste status for Great Barrier Reef som World Heritage Site, så tag afsted, nyd det fantastiske sted, mens det er der og forhåbentligt for altid.

Great Barrier Reef, Queensland, diving

Great Barrier Reef, Queensland, diving

Facts om Great Barrier Reef

Revet består af over 2900 individuelle rev
Det er små 344.000 km2 stort
Revene dækker mere end 900 øer
Det enorme rev kan ses fra rummet
Revene er større end England, Holland og Schweiz tilsammen eller 1/2 af Texas eller mere end Italien

 

Meget mere dykkerferie

Læs her om enestående Great Barrier Reef på den officielle hjemmeside

Læs mere om  dykkerferie og andre koralrev i verden her. f.eks Cozumel i Mexico

Cozumel, Mexico´s største ø: Perfekt for dykkerferie, beach & sun

Australien, en kæmpe rejseoplevelse, men giv dig god tid

Traveltalks intro til det kæmpestore rejseland Australien.

Rejsetips til Australien:
Skulle du ikke egentlig  bare til Queensland i Australien?

Hørt om Norfolk island? Tilhører Australien men ligger 1600 km derfra

Norfolk Island – fra straffe koloni til UNESCO verdensarv

Queensland Australia – The Sunshine State

Kort oversigt

Nyeste Rejseartikler