Vælg din skiferie, efter hvem du er?

Scroll

Vælg din skiferie, efter dine karaktertræk?

Vælg din type af skiferie, og hvor du tager hen lidt efter hvem du er som menneske? Her er et par afslappede skiferie tips, der måske får dig til at se på skiferie lidt anderledes. Skirejser og skiferie, typisk i uge 7 er blevet en nærmest national rettighed. Og nye skirejse destinationer dukker op hele tiden. Fra exotiske Japan eller Sydkorea til f.eks Argentina for dem, der ikke kan få ski nok i vinter 1/2 året. Her lægger vi nogle tips, skiblogs  og skirejse eventyr op. Og gode tibud.

Vælg din skiferie i Alperne

Vælg din skiferie i Alperne

Og hvor skal du så tage hen på skiferie?

Din velykkede skiferie afhænger af mange faktorer: har du stået på ski før eller ej? Er du en haj på ski? Dine krav vokser med din erfaring. Det skisportsted,  hvor du lærte at stå på ski første gang,  er måske stedet, du altid vil løbe på ski, fordi du holder af det sted, som er fuld af gode skirejse minder,  og det fuldt indfrier dine forventninger. Men du kan også og sagtens opleve dine krav vokser med dine færdigheder og sociale status som i “plus børn”, så skal du måske til et større sted eller et skirejsemål med flere sorte pister. Så den profil har udviklingen af sit skiløb i fokus.

Den sociale skiløber har familien og eller vennerne som første prioritet på deres skiferie. Det behøver ikke være så hulens krævende. Faktisk er det årets hygge og/eller fest uge, så er det en familie forsøger, så er kravet en god skiskole, der passer godt på de små poder,  og spiser man godt og kan man hygge igennem, og er der afterskiing, hvor de små kan tumle omkring uden at komme til skade,  så er det er nice. Og der længsel mod et bad derhjemme på hotellet og lige sove 1/2 time og så mødes med familie og venner til en god middag og aftenen slutter på hotellet med kaffe og cognac og i seng med børnene i rimelig tid, ikke tidligt bare rimeligt under omstændighederne.

Den prisbevidste går benhårdt efter value for money på en hver skiferie. Hvor får jeg flest pister for pengene? Eller hvor får jeg den ultimativt billigste skiferie det rigtige sted? Kan sagtens være en type der tager afsted 2-3 gange hvert år eller mere, og så er pris ret så væsentlig en parameter. Kan være et lille pensionat, lidt væk fra skilifterne, han eller hun skal nok være fremme kl 9:00 om morgenen klar til en lang dag.

Party-party typen mener: Jamen en skiferie skal da være en fest ikke ? Gerne med ret høj musik pænt tidligt på eftermiddagen, så er festen igang, og den kan da sagtens vare de næste 12 timer Så rigtig mange steder i Østrig og Frankrig kvalificerer, mens man ikke danser på bordene så meget i Schweiz og Italien. Det gør man så heller ikke alle steder i Østrig, men her kan du med garanti finde din 7 dage lange fest. Men du finder også den fine skiferie med hyggelige middage og udsøgt skiløb. Party genet indeholder et meget lavt søvnbehov, stadig 8 timer, men om ugen.

Vælg din skiferie til canazei-skiferie med Danski ?

Vælg din skiferie til canazei-skiferie med Danski ?

Ski-nørden. Han eller hun er træningsnarkoman før sin skiferie, har trænet low impact fitness hjemmefra el. lign., har set +50 ski videoer og tager skilektioner, som var det vitaminer og skiskole diplomer, som var det lottokuponer i Brugsen. Der er sikkert en app med på turen, der monitorerer alt! I mean everything. Resultaterne gennemgås hver aften som var det Tour de France, og allerhelst var der en personlig skitræner med på turen eller er der ? Ski er ikke for sjov,  jo det er det, men kun hvis der præsteres, og tallene er rigtige. Tid på bestemte nedfarter km i alt, tid på bakken osv.

Den kreative. Han eller hun vil afprøve et terræn på flere måder, korrektion: På mange måder.  Den mest oplagte vej ned forkastes med det samme for det meste. Det kan godt være den er hurtigst eller mest logisk, men der være en sjovere vej og måde eller en mere krævende vej eller en smukkere vej. Måske på en ski eller baglæns eller gennem skoven, why not ?
Kan også være kreativitet i forhold til at finde nye skiområder: Hun eller han har sikkert været i USA eller Canada på ski eller overvejer det kraftigt,  fordi puddersne derovre kan ligge på en stejlere bakke, er toplækker, og det skal prøves. Går efter det sanse rush, der ligger et sted og venter på, at alle sanser bliver udfordret, at talentet afprøves og alting falder på plads undtagen en selv.

Når alt er sagt og skrevet, så er et godt skirejsemål primært et sted med sne, rigeligt med sne og god sne vel at mærke, sne der er ubesværet at løbe på ski i. Sne du kan danse i på ski, og til tider i et ubevogtet øjeblik opleve den forunderlige vægtløse tilstand, når skiløb  er bedst: Det var pokkers? Hvad skete der lige her? Jeg vil have mere, meget mere. Zen på ski?

Vælg din skiferie i hele Alperne

Gå til Temarejser/Skiferie og find rejsetips og rejseideer til din næste skiferie og mere end 30 skirejsemål.

Skiferie i Østrig

Freeride ValThorens

Freeride Val Thorens

Skiferie i Frankrig

Skiferie Livigno

Skiferie Livigno

Skiferie i Italien

Samnaun ski terrasse

Skiferie i Schweiz

Skiferie i Spanien

Du kan læse om dem alle her på traveltalk.dk. 

Book dine rejser her

Kort oversigt

Populære rejsemål