Transsylvanien – tør du rejse med?

Scroll

Transsylvanien  inviterer på en helt anderledes slotsferie. Dracula er vært.

Transsylvanien ligger faktisk i Rumænien, og det område kender vi mest fra “uhyggelige” vampyr film. Måske er Polanski’s The Fearless Vampire Killers, or Pardon Me, But Your Teeth Are in My Neck fra 1967 den mest berømte og kultdannende vampyrfim af alle.

Transylvanien-The-Fearles-svampire-killers

Noget så relativt sjældent som en horror komedie. Du ved: Gys og grin, men mest det første. Du nærer næppe nogen specielt udviklet lyst til at overnatte i et stort fugtigt og iskoldt slot og blive suget for alt blod efter midnat af Count Dracula, eller gør du?. Men muligheden er der måske for at donere til den transsylvanske “blodbank”.  Den information kalder vi alternativ rejseinspiration 🙂

Aerial View of Sibiu at sunset in Transylvania, Rumania in Transylvania, Romania

Aerial View of Sibiu at sunset in Transylvania, Rumania in Transylvania, Romania/Rumænien

 

Karpaternes bjerge og de pittoreske middelalderbyers slotte og borge

Mærkeligt nok er det ikke det, der sker i Transsylvanien for det meste. Der er  smukke, blide landskaber mellem Karpaternes bjerge i midten af Rumænien, fyldt af  pittoreske middelalderbyer overstrøet med borge og slotte, som sukker på en doughnut, men Transsylvanien er uigenkaldeligt kendt for myten og vandrelegenden om Grev Dracula, der opnåede verdensberømmelse med den britiske forfatter Bram Stokers rædselsberetning om den tørstige og lettere afvigende vampyr, så måske møder du ham eller er heldig blot at have en fantastisk ferie! Det siger statistikken klart du får. Myten har i al fald ikke skadet turismen i Transsylvanien.
Transsylvanien har en række historiske UNESCO heritage mindesmærker.

Transsylvania Village

Transsylvanien landsby

Den tyske kulturarv er klart synlig i form af utroligt velbevarede byer og kirker fra middelalderen. Se bla. Sibiu, tidligere Europæisk Kulturby; Medias i Transsylvaniens vindistrikt og ”Karpaternes perle”, Sinaia med mulighed for rundvisning på byens overdådige kongeslot. Andre seværdigheder er Sighisoara, fødeby for prins Vlad III – med tilnavnet Dracula – og Dracula-slottet i Bran.
Du kan faktisk (næsten)  helt trygt både overnatte på et slot med (næsten) vampyr garanti eller holde din næste firma konference eller jeres sølvbryllup eller din svigermors runde fødselsdag i Transsylvanien. Tænk alene på modtagelsen af invitationen. Du tør godt.

transylvanien

Transsylvanien

Fakta om Transsylvanien

Transsylvanien er et vigtigt historisk område i Rumænien nord og vest for Karpaterne.
Areal: 102.834 km²
Befolkningstal: 6,789 millioner
Største by: Cluj-Napoca

Besøg Transsylvanien

Flere adventure rejser?

Son Doong, verdens største grotte i Vietnam

Læs mere om Rumænien og adventure rejser

Rejseforslag til slotsferie i Europa

Kort oversigt

Book din rejse her

Rejs til Transsylvanien

Albatros-travel.dk

Niles.as

(andre bureauer er velkomne til at skrive til os)

 

 

Populære rejsemål