Queensland Australia – The Sunshine State

TravelTalk - Rejsemal Icon
Rejsemål  

Amazing Queensland

Queensland  i Australien byder på fantastiske rejseoplevelser,  og vi deler en lille stemnings video fra det store og smukke område, som intro til denne kæmpe stat i Australien med færre indbyggere end Danmark.

Hajdyk

Hajdyk

Queensland ligger i den nordøstlige del af Australien. Queensland grænser i vest op til Northern Territory, i sydvest op til South Australia og i syd op til New South Wales. I øst grænser delstaten op til Koralhavet og Stillehavet. Queensland er med sine 4.750.500 indbyggere Australiens tredjefolkerigeste delstat. Befolkningen bor mest langs kysten, især i den sydøstlige del af delstaten. Queensland har et areal på 1.852.642 km2. Dens hovedstad og største by er Brisbane, der også er Australiens tredjestørste by. Queensland kaldes ofte ”Solskinsstaten”. Den er hjemsted for 10 af Australiens 30 største by og har desuden landets tredjestørste økonomi.

Gør dine rejsedrømme til virkelighed

Du kan søge på 1, 2 eller 3 kriterier:

Rejseinteresse
Rejsemål, der matcher din rejseinteresse
Rejsearrangør der kan levere din drømmerejse

Hvad slags ferie kunne du tænke dig?

Hvilket land kunne være dit rejsemål?

Rejsebureauer


Vidste du, at Traveltalk har over 1000 rejsetips og vokser hver dag. Klik Bookdinrejse.dk for at se mere fra danske rejseleverandører. Se også flybilletter mv fra Skyscanner.

Først lidt om Queensland

Regioner i Queensland  med kæmpe forskellighed

Brisbane
Brisbane er hovedstaden, og her findes nogle fantastiske seværdigheder.

Bundaberg North/Burnett
Ligger ved floden Burnett River og består af bla. masser sukkerørmarker, frugtplantager og grøntsagsavl. Det er Australiens mest produktive madregion.

Capricorn
Capricorn Regionen ligger på den tropiske breddegrad syd 23.3 grader der hedder  Capricon*og spænder fra nationalparker i Central Highlands, der grænser mod Outback Queensland til kystlinjen med berømte  Southern Great Barrier Reef og de grønne  øer Keppel Group. I hjertet af Capricorn regionen ligger Rockhampton, ‘Rocky’ som de lokale kalder denne hovedstaden for autralsk kvægbrug.

Desuden er der følgende regioner: 

Fraser Coast
Fraser Coast i Queensland ligger langs Hervey Bay ud til  Fraser Island og er et natur under i Australien. Bla. er det det eneste sted i verden at en regnskov vokser direkte op af sandjord. I bil bør man køre til Champagne Rock Pools og ind mod midten af øen for at se ferskvandsøen Lake McKenzie. Der er frække dingoer og masser af dyreliv i øvrigt. Stop også langs Burrum Coast for lækker seafood og en tidsrejse tibage mod gode gamle dage.

Surfers paradise beach, Goldcoast, Australia

Surfers paradise beach, Goldcoast, Australia

Goldcoast, Queensland

Gold Coast er den sjettestørste by i Australien og den næststørste i staten Queensland med sine 638.090 indbyggere. Byen er beliggende 66 kilometer syd-sydøst for Brisbane og lige nord for grænsen til New South Wales. Steder, der ofte besøges er tæt på de store strande og den surf, der lokke de bedste surfere til fra hele verden.  Burleigh Heads eller  Broadbeach. Surfers paradise!

Læs mere her: Rejser til Gold Coast i Queensland

Port Douglas, Queensland

Port Douglas, Queensland

Andre regioner

Mackay

Outback

Southern Queensland County

Sunshine Coast

Townswille North

Tropical North

Whitsundays

Kort og godt:

Delstaten grænser i vest op til Northern Territory, i sydvest op til South Australia og i syd op til New South Wales.
Det er Australiens anden største delstat. Den ligger i den nordøstlige del af landet.  Det er både  en storby oplevelse, og det er især en naturoplevelse måske krydret med  surfing og dykning.

Areal: 1.853.000 km²
Hovedstad: Brisbane
Befolkningstal: 4,691 millioner

Fly med Singapore Airlines

*The Tropic of Capricorn lies at 23.5° South of the equator and runs through Australia, Chile, southern Brazil (Brazil is the only country that passes through both the equator and a tropic), and northern South Africa.

Se den officielle hjemmeside.

Få flere store rejseoplevelser i Australien

Introsiden til Australien her på traveltalk.
Læs mere om Australien

Læs om AustralienRejser, specialist i Australien og New Zealand

Great Barrier Reef i Australien, et rent naturvidunder

Kort oversigt

Nyeste Rejseartikler