Grossglockner Hochalpenstraße – en køretur udover det sædvanlige

Scroll

Orkideer, aber og lopper på Grossglockner. Wirklich?

På Kaiser-Franz-Josefs-Höhe ved Grossglockner vokser de samme blomsterarter som i de arktiske bjerge. Desuden gror der orkideer, og her findes aber og lopper. Og en enhjørning!
Tror du ikke på det, bør du tage en tur langs en af Europas smukkeste panoramaveje og selv se efter.

621_glocknerstrasse_-5

Alpernes Nordpol. En ørken af is, en metertyk gletsjer og en rislende bæk: Sådan ser der ud på Nordpolen i hjertet af Alperne. Her mangler kun julemanden med sin kane! En udflugt langs Großglockner Hochalpenstraße ender i den arktiske ørken langt over Pasterze, den længste gletsjer i den østlige del af Alperne. Fra Bruck skærer vejen gennem fire forskellige klima- og vegetationszoner på vej til toppen af Østrigs højeste bjerg, og allerede efter få kilometer åbner den fantastisk flotte naturkulisse sig op med udsigt til Hohe Dock og Fuscherkarkopf.

Gratis udstillinger

Langs Grossglockner Hochalpenstraße findes der spændende temaveje og ni forskellige udstillinger. For besøgende er det hele ganske gratis! På den nye udstilling “Gletscher.Leben” på Kaiser-Franz-Josefs-Höhe kan besøgende udforske gletjserloppen. I virkeligheden er den kun få milimeter stor og lever på isen, selvom den på udstillingen også kan springe over større forhindringer.

Einhorn © Großglockner Hochalpenstraße

En “enhjørning”, som man kan fotografere ved Grossglockner

Naturen byder på en mangfoldighed af både store og små vidundere. “Kopf”, “Brennkogel” og “Racherin” er navnene på de mægtige bjergtoppe, der omgiver den 3.798 meter høje Großglockner i nationalparken Hohe Tauern. Og på Gamsgrubenweg kan man finde den lille Alpe-Polarkarse (Braya Alpina), en smuk, lille, sjælden blomst, som kun gror i arktiske egne. Her kan man også finde murmeldyr – ungdyrene kaldes på humoristisk vis for “aber” – samt områdets største flok af stenbukke. Blandt dem er der en buk, som kun har ét horn tilbage. Dermed må han være den eneste enhjørning, som nogensinde er blevet fotograferet. Mens man kan lege sneboldskamp ved Hochtor til langt ud på sommeren, forvandles bjergengene fra midt august til et sandt blomsterparadis: 30.000 orkideer åbner sine blomster og forfører både insekter og mennesker.

Blandt murmeldyr og alpetoppe på Grossglockner

Grossglockner © Grossglockner Hochalpenstrasse / Eduardo Gellner

Grossglockner © Grossglockner Hochalpenstrasse / Eduardo Gellner

Bestil en tur til Großglockner Hochalpenstraße

Her lidt highlights:

  • Storslåede udsigter
  • 48 kilometers panoramavej
  • 9 udstillinger
  • 7 temavandrestier
  • 30 bjergtoppe i mindst tre tusind meters højde
  • 14 hytter og restauranter
  • Legepladser

Læs mere om Grossglockner

Læs mere og bestil her

Gav det lyst til mere Østrig?

Gå til mere end 60 artikler, videoer og rejsetips om din næste rejse til Østrig året rundt, masse skiferie tips på www.traveltalk.dk.

 

Populære rejseartikler